ŞTIRI

Opera neterminată și necunoscută publicului: Focul Vestei de Ludwig van Beethoven

Prietenul nostru din Țările de Jos, Rene Seghers a prezentat în cadrul Festivalului din Zuphten în 10.06.2022 opera neterminată și necunoscută  publicului: Focul Vestei de Ludwig van Beethoven! Așteptăm înregistrarea !

Ius ecclesiasticum in the life of the Church - George GRIGORIȚĂ

În ajunul aniversării mele și a sărbătorii Sfinților Constantin și Elena am primit vizita Părintelui George Grigoriță, Profesor de Drept Canonic la Facultatea de Teologie a Universității București, care mi-a oferit un splendid volum de peste 750 pagini cuprinzând lucrările Seminarului Internațional desfășurat în 20-21 septembrie 2018 publicat la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Constantin Erbiceanu

THE LISZT SOCIETY Newsletter No 146 – 2022 Q1

Dear music lovers, I am very glad  that the Liszt Society published in the attached newsletter my essay about Thalberg and Liszt!

Constantin Erbiceanu

Nouă înregistrare a unor concerte de George Enescu

Nouă înregistrare a unor concerte de George Enescu: 2 opusuri enesciene necunoscute marelui public. Ambele opusuri datează din tinerețea compozitorului român și nu fuseseră înregistrate în prealabil. Înregistrare realizată de NDR Philharmonie Orchestra la Hanovra în Mai 2021. Dirijor cunoscutul compozitor Peter Ruzicka a cărui opera CELAN a fost prezentată la București în cadrul unui Festival Enescu.

Afla detalii...

În continuarea seriei dedicată lucrărilor Acad. Constantin Erbiceanu (1838-1913), elenist, istoric și teolog, Vice-Președinte al Academiei Române, a apărut la Editura Enciclopedică traducerea volumului AMINTIRI DIN ISTORIA BISERICEASCĂ, de la 1750-1800 de Serghios Makreos, după ediția originală din 1901.

Afla detalii...

FCE finanțează Sfinți păgâni, iudei și creștini, realizată de Dr. Cristian Bădiliță

Sfinți păgâni, iudei și creștini încheie Trilogia Înțelepciunii Antice, din care face parte: Plotin, un mistic păgân și Platono-polis sau Împăcarea cu filozofia. Fără contribuția FCE, probabil apariția s-ar fi amânat sine die.

THE LISZT SOCIETY Newsletter No 144 – 2021 Q3

Vom publica azi un fragment din Buletinul informativ al "THE LISZT SOCIETY", despre faimosul violonist norvegian Ole Bull (1810-1880, născut și decedat în Bergen). Textul este în Engleză.

Afla detalii...

FCE finanțează o nouă traducere a Infernului lui Dante, realizată de Dr. Cristian Bădiliță

FCE a finanțat o nouă traducere a Infernului lui Dante, realizată de Dr Cristian Bădiliță, ilustrată de Marian Zidaru, volum apărut recent la Editura Vremea.

Marele scriitor italian Dante Alighieri a murit în 14 Septembrie 1321 la Ravenna.  Mormântul sau și grădina înconjurătoare precum și Mănăstirea Franciscanilor învecinată sunt declarate Zona di Silenzio în cinstea marelui poet național italian, iar din anul 2015 mormântul este păzit de poliție de teama unui atentat terorist islamic. Opera principală a lui Dante este compusă din cele 100 Capitole ale Divinei Comedii.

Decorație atribuită unchiului Eduard Erbiceanu

De ziua eroilor (10 iunie), am plăcerea să prezint această decorație atribuită fratelui bunicului, Eduard Erbiceanu (1878 - 1918), mort pentru Patrie, în campania de realipire a Basarabiei.

Afla detalii...

"The Liszt Society's Journal" despre călătoria lui Liszt în spațiul românesc în 1846

A fost publicat în "The Liszt Society's Journal" articolul scris despre călătoria lui Liszt în spațiul românesc în 1846.

Pagina: 12345678910111213